T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / GEYVE - Ahmet Yesevi İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı Etkinlikleri

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Ø  Tüm sınıflarımızda da "Bilen Oturur Etkinliği" yapıldı. Tüm sınıflarımızda  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi Pano Çalışmaları" yapıldı.

Ø  İl geneli yapılan "Sözlük Tasarım Yarışması"na katılındı. Yarışma eserleri ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderildi. 

Ø  Hasan Ali Yücel’e ait ‘’Ekmek’’ şiiri öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilerden ‘’Ekmek’’ şiirinde anlamını bilmedikleri kelimelerin anlamlarını araştırmaları ve bu kelimeler arasındanseçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturması istendi.  Her sınıf için sınıfın en iyi cümlesi/afişi seçildi. Sınıfların en iyi cümleleri arasından okulun en iyi cümlesi/afişi seçildi. Okulların en iyi cümleleri yarışması için ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderildi. İlçede 1.seçilen afiş çalışmamız değerlendirme için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.

Ø  Anasınıfımızda proje ile ilgili ailelerin bilgilendirilmesi amacıyla veli bülteni hazırlandı. Aileler ile yüz yüze toplantı yapılarak proje hakkında bilgilendirme yapıldı. Sınıf içinde etkileşimli kitap okuma etkinliği yapılarak velilerimizin gözlemci ve katılımcı olarak etkinliğe katılmaları sağlandı. Etkinlik amacıyla ilk olarak ‘’Balkabağı Olmak İsteyen Tilki’’ kitabını okuduk, ardından balkabaklarının bölümlerini inceleyip çekirdeklerini çıkardık. Daha sonra herkes bir dilim balkabağını evinde başka bir tarifte kullanmak için poşetledi. Balkabaklı kek hazırladılar ve yediler. Turuncu rengin de hatırlatıldığı sanat etkinliği yapılarak günü tamamladılar, ardından bilinmeyen kelimeler panosuna fide asma ve balkabağı çiçeği kelimeleri üzerinde konuşarak görsellerini hazırlanan panoya asıldı.

 

29-12-202329-12-202329-12-202329-12-202329-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 13:43 - Görüntülenme: 45
  Beğen | 0  kişi beğendi